10. Sınıfa Geçtim 9. Sınıf Konularına Nasıl Çalışmalıyım? | Soru-cevap - Webders.net

10. Sınıfa Geçtim 9. Sınıf Konularına Nasıl Çalışmalıyım?

icon_soru
Soru Elif Aydin 20.07.2022 - 08:41

Hocam ben 10. sınıfa geçtim 9. sınıf konularını unuttum eksiklerim var konulara nerden başlayacağımı bilmiyorum baştan mi başlayayım bütün konulari mı çalışayım biyolojiyi calişsam da seneye tekrar unutacam hangi konulara çalışmalıyım? Eksiklerim olduğunda 10 sınıfta zorlanır mıyım?

icon_soru
Cevap 25.07.2022 - 12:45

9. sınıf konuları temel konulardır. Bu konuları bilmeden eğitim hayatında başarılı olmanız mümkün değildir. Dolayısıyla konuları unuttuysanız tekrar çalışmalısınız. Unutmamış olsaydınız da mutlaka size tekrar edin derdim.

Sorularınıza tek tek cevap verelim. 9. sınıf konularını bilmeden 10. sınıfta zorlanabilirsiniz. Ancak zorlanmayıp bunu fark etmeme ihtimaliniz de vardır. Bu durum daha tehlikelidir. Çünkü 9. sınıf konularını bilmediğiniz halde 10. sınıf konularında zorlanmıyorsanız bu 10. sınıftaki dersi tam olarak öğrenmediğinizi fakat okulunuzda dersin kolay işlenmesinden dolayı öğrendiğinizi zannetmenize neden olur.

Diğer bir konu hangi konu meselesi. Elbette hepsine çalışmalısınız. Ders ders sırayla baştan sona çalışmalı ve eksik olduğunuz yerlere daha da ağırlık vermelisiniz.

Biyolojiye çalışsam da unutuyorum diye düşünmemelisiniz. İlerleyen tarihlerde çalışsanız yine unutma ihtimaliniz var. İlk çalışma her durumda unutmak içindir zaten. Bunu hemen atlatmak adına bol tekrar yapmalısınız. Bol miktarda tekrarla çok iyi öğrendiğinizde artık unutmanız da zorlaşacaktır. Biyolojide temel bilgilileri zihninizde taşlaşacak şekilde iyi öğrenmeli ve sonrasında da bol tekrar yapmalısınız.

Zaten unutuyorum diye düşünerek bir derse çalışmamak ya da en son çalışır aklımda tutarım mantığı kesinlikle çok ama çok yanlıştır.