11. Sınıfım ve Sayısalcıyım Günde Kaç Saat Çalışmam Lazım? | Soru-cevap - Webders.net

11. Sınıfım ve Sayısalcıyım Günde Kaç Saat Çalışmam Lazım?

icon_soru
Soru Ilayda Can 20.03.2022 - 16:27
11. sınıfım ve sayısalcıyım tyt ye az az başladım günde tahmini kaç saat çalışmam lazım tyt ye ?
icon_soru
Cevap 28.03.2022 - 12:04

Üniversite sınavına hazırlanmak bir bütündür. Bu bütünün içerisindeki en önemli parça bütün konuları bitirmek ve yeteri kadar tekrar etmektir. Herkesin geçmiş birikimi, anlama hızı ve unutma süresi farklıdır. Bu nedenle herkese verecek ortak bir cevap bulunmuyor.

Daha önce de sizden oldukça benzer bir soru almıştık. O soruyu da cevapladık. Soruya buradan ulaşabilirsiniz. Orada verdiğimiz cevap sizin için aynen geçerli olacaktır.

Bu soruya denk gelenler için cevabı yenileyelim. Günde ortalama 4 saat çalışmak 11. sınıf öğrencisi için yeterlidir. Bu çalışmanın mantıklı ve verimli olması da elbette gerekmektedir.

Aslına bakarsanız 11. sınıf üniversite sınavına hazırlık açısından muhtemelen en kritik dönemdir. Çünkü yeterli temeli oluşturmazsanız 12. sınıfta bütün konuları oturtmak için süreniz yeterli olmayacaktır.

11. sınıf sayısal ve eşit ağırlık öğrencilerine verebileceğimiz en önemli tavsiye temel matematik ve Türkçe testlerini baştan sona bu sene halletmeleridir. Bu testleri çok iyi duruma getirirseniz 12. sınıfta alan derslerine ayıracak daha temiz bir fırsatınız olacaktır.