Matematik Soru Bankalarında Soru Çözebiliyorum Ama Denemelerde Yapamıyorum | Soru-cevap - Webders.net

Matematik Soru Bankalarında Soru Çözebiliyorum Ama Denemelerde Yapamıyorum

icon_soru
Soru Cansu Atar 17.03.2022 - 20:56
Matematik soru bankalarında soruları çözebiliyorum ama denemelerde en fazla beş soru işaretleyebiliyorum ve ne yapmam gerekiyor bu durum beni çok üzüyor.
icon_soru
Cevap 24.03.2022 - 10:50

Sorduğunuz soru yaygın bir problemdir. Birçok öğrenci soru bankalarında gösterdiği performansı maalesef deneme sınavlarında gösteremiyor. Bunun birkaç nedeni bulunmaktadır. Önce bu nedenlere kısaca değinelim ardından çözüm için birkaç tavsiyede bulunalım.

  • Soru bankasında bir testte aynı konunun soruları olur. Ancak deneme sınavlarında bütün konular olur o yüzden deneme sınavları daha zorlu ve belirleyicidir.
  • Soru bankalarındaki sorular daha özensiz hazırlanmıştır. Dolayısıyla işlem yeteneği ile yapılabilen çok soru bulunur. Deneme sınavlarında farklı soru tiplerine rastlarsınız.
  • Deneme sınavlarında üzerinizde süre baskısı vardır. Matematik dışında başka testler de vardır. Bütünsel bir sınav performansı gösterirsiniz. Soru bankasında tek konu ve tek test vardır.
  • Piyasadaki soru banklarının birçoğu ortalamanın altında zorluktadır.

Bütün bu sorunları çözebilmek için yapmanız gereken şey konu öğrenmektir. Bir soru bankasında soruları yapabiliyor olmak sizin konuyu iyi öğrendiğinizi göstermez.

Bir konuyu bilmediğiniz zaman diğer konuyu da tam olarak anlamazsınız. Bu nedenle matematikte öğrencilere tavsiye ettiğimiz ilk başta kendilerini zorlayarak bütün konuları konu anlatımlı kaynaklardan güzelce bitirmektir. Bunu yapmadığınız takdirde soru bankaları da size fayda sağlamaz.

Deneme sınavında düşük net yapıyorsanız emin olun bildiğinizi düşündüğünüz konularda eksikleriniz vardır. Bu nedenle soru bankasından soru çözmek yerine daha fazla konu çalışmalısınız. Konu anlatımlı kaynakların konu testleri soru ihtiyacınız için de yeterli olacaktır.