2016 Sonbahar Yds

12.09.2016 - 20:56

2016 sonbahar yds

2016 sonbahar yds 4 Eylül 2016 tarihinde yapıldı. 09:30'da başlayan yds sınavı 180 dakika yani 3 saat sürdü. 12:30'da biten sınavın ardından gözler sınav soruları için ÖSYM'e yöneldi. Sınavın ardından sınav sorularının yüzde 10'u açıklandı. Yani 80 sorunun sadece 8 tanesi açıklandı. Ösym 2016 sonbahar yds sınavının 22 Eylül 2016 tarihinde açıklanacağını duyurdu. Sorulara erişim olmadığı için öğrenciler yds sınavını hatırladıkları ile kıyaslamaya çalıştı.

Yds yılda iki defa yapılıyor. 2016 ilkbahar yds mart ayında yapılmıştı. Eylül ayındaki sınavla birlikte bu seneki yds sınavları tamamlanmış oldu. Ancak bu sınava giremeyen ve yds puanına ihtiyacı olan adaylar e-Yds sınavına girme imkanına sahip. E-yds sınav tarihleri Ösym'nin sitesinden duyurulmaktadır.

2016 sonbahar yds sınavı daha önceki yds'lere benzer bir tarza çıktı. Boşluk doldurma sorularında gramer ve kelime bilgisi soruları ön plana çıktı. Ayrıca çeviri, cümle tamamlama, paragrafın akışını bozan cümle ve okuduğunu anlama konularından da epey soru çıktı. 2016 yds sonbahar sınavında öğrencileri zorlayan şey ise "phrasal verb" denen birden fazla kelimeden oluşan fiillerdi. Her sınavda bu alanda birkaç soru sorulmaktadır. 2016 sonbahar yds sınavında ise şıklarda yer alan kelime ve fiiller şöyle:

  • Cope with
  • Carry out
  • Breaks in
  • Rest on
  • Turn down
  • Depend on
  • Retrain from

Bu phrasal verblerin daha önceki sınavlarda da çıktığını gördük. Bu nedenle bu ve benzeri kelime guruplarının iyi bilinmesi daha sonraki sınavlarda başarılı olmak için önemlidir.

2016 yds sonbahar sınavında birçok adayın hedefi 50 barajını geçmek olarak gözüküyor. Birçok kurumda yds'de başarı ölçütü 50 iken bazı devlet kurumlarında 70 puan sınırı bulunuyor. Bu nedenle yds sınavına Türkiye genelinde yaklaşık 500 bin kişi giriyor.

2016 yds sonbahar sınavının ardından şu sonuçlar çıkarılabilir. Daha önceki İngilizce sınavlarında olduğu gibi bu sınavda da kelime bilgisi yüksek olan adaylar için sınav kolay oldu. Kelime bilmeden sınavda başarılı olmak ise çok zor. Kelime bilgisi yetersiz olan adayların daha sonraki sınavlarda kelime bilgilerini geliştirmeleri gerek. Ayrıca okuduğunu anlama neredeyse her soruda gerekli. Özellikle çeviri ve paragraf sorularında şıklar birbirine yakın olduğu için kelimelerin farkını da iyi bilmek zorundasınız.

2016 sonbahar yds Arapça, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusça dillerinde yapıldı. Sınava en çok katılım İngilizce dilinde gerçekleşti. Sınavda başarılı olmayan adaylar elektronik sınava girmek istemedikleri takdirde 2017 yılının bahar ayını bekleyecekler.


Etiketler:
  • yds    
  • Yorumlar
    Yorum Yap