Lys Matematik Çalışma Programı

06.11.2015 - 02:18

lys matematik çalışma programı

Sayısal ve eşit ağırlık grubu öğrencileri için çok ciddi önem arz eden lys matematik testi için öğrenciler iyi bir ders çalışma programına ihtiyaç duyuyorlar. Bu yazımızda öğrencilerin işine yarayabilecek bir programı sizlerle paylaşıyoruz. Programa geçmeden önce şunu belirtmekte fayda var. Lys sınavı sadece ikinci bölüm sorularından ibaret değildir. Burada asıl olan baştan sona bütün dersi bilmektir. Yani lys sınavı için ygs konularını da bilmeniz gerekir. Fakat ygs konularının sayısı çok olduğu için sizin ygs konularını hallettiğiniz varsayımı üzerinde duracağız. Gerçekten de ygs konularını halletmeden hem lys konularına başlamanız anlamsız, hem de zaten bu temeli edinmeden ikinci bölümü anlamazsınız. Yani bir ifadeyi çarpanlarına ayıramıyorsanız, ne türev yapabilirsiniz ne de integral. Rasyonel sayılar bilinmeden limit çalışmanın bir manası yoktur. Bu kadar basit düşünün ki işiniz kolay olsun.

Programın genel kapması şunu içeriyor. Lys matematik çalışma programı olduğu için lys matematikte çıkan 50 soru baz alınacaktır. Geometri tamamen ayrı bir alan olduğu için burada onun üzerinde durmayacağız. Önce genel olarak hangi konular var bunlara bakacağız. Sonrasında konuları tek tek bitirmek için adım atacağız.

Matematik lys konuları ve ortalama soru dağılımları:

  • Polinomlar: 3 soru
  • İkinci dereceden denklemler ve eşitsizlikler: 3 soru
  • Parabol: 1 soru
  • Trigonometri: 4 soru
  • Logaritma: 3 soru
  • Karmaşık sayılar: 3 soru
  • Toplam çarpım sembolleri: 1 soru
  • Diziler ve seriler: 2 soru
  • Matris ve determinat: 3 soru
  • Özel tanımlı fonksiyonlar: 3 soru
  • Limit ve süreklilik: 3 soru
  • Türev: 4 soru
  • İntegral: 6 soru

Bu değerler ortalama değerlerdir. Seneden seneye farklılık gösterse de temelde konu başına düşen soru sayısı hakkında bilgi edinmeniz için yeterlidir. Verilen soru sayıları topladığınızda 39 soru civarı yaptığını görürüz. Kümler, problemler, işlem, bağıntı gibi konuların ağırlıkta olduğu birinci bölüm soruları ise 11 – 12 civarında olmaktadır. Bu da bize 50 soruyu vermektedir.

Matematik 2 konularının birçoğu ygs matematik konularından bile kolaydır. Ancak özellikle uzun birkaç konuyu kavramanız zaman alabilir. Bu konular genellikle trigonometri, limit, türev ve integraldir. Birçok öğrenci logaritma gibi basit bir konuyu halletmeden integralden netler çıkarmaya çalışıyor. Bu kesinlikle yanlıştır. Sizin yapmanız gereken önce kolay konuların tamamen hakkını vermektir.

Programdaki bütün konuları anlayabilmeniz için denklem kurma ve çarpanlarına ayırma konularına hakim olmanız gerekir. Aksi taktirde diğer konuları anlamanız zor olur. Çünkü matematik 2 çoğunlukla çarpanlara ayırma üzerinden soruların geldiği bir alan. Hemen hemen her soruda çarpanlara ayırma yapmanız gerekebilir. Özellikle 2. Derece denklemler, polinomlar, parabol ve trigonometri soruları için bu çok önemlidir.

Konulardan bazıları diğer konular için temel oluşturduğundan bu sırayı takip etmek önemli olacaktır. Örneğin, trigonometri bilmeden türev yapmanız zor çünkü türevin içerisinde trigonometrik bağıntılar bulunuyor. Ya da parabol dediğimiz konu tamamen II. Derece denklemler konusunun grafiğe aktarılmış hali. Trigonometri, türev, integral gibi uzun konular parçalara ayrılıp daha basit hale getirilecektir.

Ders Çalışma Programı:

  1. Polinomlar: 2 gün konu çalışması, 1 gün tekrar + soru çözümü
  2. II. Dereceden denklemler ve eşitsizlikler: 1 gün konu çalışması, 2 gün tekrar + soru çözümü
  3. Parabol: 1 gün konu çalışması, 1 gün tekrarlı soru çözümü
  4. Trigonometri 1: 1 gün konu çalışması 1 gün tekrar + soru çözümü
  5. Trigonometri 2: 3 gün konu çalışması + 2 gün soru çözümü ve tekrar
  6. Trigonometri 3: 2 gün konu çalışması + 2 gün soru çözümü ve tekrar
  7. Logaritma: 2 gün konu çalışması, 1 gün tekrar + soru çözümü
  8. Karmaşık sayılar: 3 gün konu anlatımlı çalışma, 1 gün soru çözümü + tekrar
  9. Toplam çarpım sembolleri: 2 gün konu çalışması, 2 gün soru çözümü + tekrar
  10. Matris ve determinant: 2 gün konu çalışması, 2 gün soru çözümü ve tekrar
  11. Özel tanımlı fonksiyonlar: 1 gün konu çalışması, 3 gün soru çözümü ve tekrar
  12. Limit: 2 gün konu çalışması, 3 gün soru çözümü ve tekrar
  13. Türev alma: 4 gün konu çalışması, 2 gün tekrarlı soru çözümü
  14. Türev uygulama: 3 gün konu çalışması, 2 gün tekrarlı soru çözümü
  15. İntegral alma: 4 gün konu çalışması + 3 gün soru çözümü ve tekrar
  16. İntegral uygulama: 2 gün konu çalışması + 3 gün soru çözümü ve tekrar

Programla İlgili Son Notlar

Bu lys matematik ders çalışma programı konu öğrenmeye dayalıdır. Bu programı uygularsanız konuları öğrenirsiniz. Programı olabildiğince erken uygulayıp konular bitirdikten sonra deneme çözümlerine başlamak yararınıza olacaktır. Bazı konular soru çözülerek, bazı konular da konu çalışılarak iyi kavranır. Programın ana mantığı da bu şekilde hazırlanmıştır. Program toplamda 62 gün kadar sürmektedir. Bu da iki aya tekabül etmektedir. Programı uzun bulabilirsiniz ama sabırlı olmanız lazım. Lys matematik testi sınavın çok önemli bir bölümünü oluşturuyor. Bunun için 2 ayınızı ayırmak çok fazla değil. Bu programın iyi bir lys çalışma programının parçası olabileceğinden şüpheniz olmasın.


Etiketler:
  • program    
  • matematik    
  • lys    
  • Yorumlar
    Yorum Yap