Ygs Çalışma Teknikleri
Ygs sınavı süre kullanımının hayati önem taşıdığı bir nevi strateji sınavıdır. En iyi ygs çalışma teknikleri de süre-sınav uyumunu en iyi optimize eden tekniklerdir. Önemli olan bilerek işaretlemek ve süreyi yetiştirmektir. Normalde deneme sınavlarında yapılan netlerin altına düşülmesi süre yönetimini yapamamaktan ileri gelir. Çünkü sınav anındaki heyecan soruları hemen işaretlemenize engel oluyor. Aklına türlü türlü şüpheler geliyor. Sınavda süre kullanımı adlı yazıyı bu nedenle okumalısınız. Ygs çalışma teknikleri açısından da bol sorulu, bol deneme sınavlı bir çalışma metodu izlemeniz gerekmektedir.
Ygs konuları aslında lys konularından çok da bağımsız düşünülemez. Weders.net olarak biz sürekli dersi bütünüyle çalışmayı öneriyoruz. Ancak bu her zaman işe yaramayabiliyor. Yani ygs fizik de çözmek isteyen bir eşit ağırlıkçının komple fiziği bitirmesi elbette ki söz konusu değil. Ancak en azından kendi alanınızda olan dersleri lys ile birlikte çalışmaya özen gösterin. Bu konuyu detaylı anlattığımız ygs ders çalışma programı yazısına bakabilirsiniz. Böylece ygs çalışma teknikleri ile ilgili bir ders çalışma programı da edinmiş olursunuz.
Aslında ygs sınavı hayatınızı etkileyecek en önemli sınavlardan biri olduğu için ygs çalışma tekniği diyince öyle tek bir şey akla gelmiyor. Ders ders odaklanılması gereken bir yol izlemek gerekiyor. Yani Türkçe, matematik, sosyal bilgiler ve fen bilgisi derslerini teker teker ele alıp sağlam bir şekilde bitirmek ve 40 dakikalık testleri sınavda karşınıza çıkabilecek aksilikleri önlemek amacıyla 35 dakikada bitirmeye çalışmak gerekir. Ancak bu 160 sorunun hepsine cevap vermek için geçerlidir. Yani eğer fen testine dokunmayan bir sözel öğrencisiyseniz bu durumda süre sıkıntısı çok yaşamazsınız.
Sayısal, sözel, eşit ağırlık, dil bütün alanların vazgeçilmezi olan test ygs Türkçe testidir. Bu testin önemi maalesef kavranamamıştır. Doğru bir çalışma ile fule yakın net yapılabiliyorken ve net arttırmak çok kolayken öğrenciler 20’li netlerde takılıp kalmaktadırlar. Ygs çalışma taktiği denince bizim için Türkçeden fule yakın yapmayan adalar için asıl olay Türkçe taktikleridir. Bunun için ygs Türkçeden full çekmek adlı yazıyı mutlaka ama mutlaka okumalısınız. Türkçe testinden 40’a yakın yaptığınız zaman sınavın belini kırmış oluyorsunuz zaten. Bir de bunu 40 dakika içerisinde yaptığınız zaman özellikle sayısal gurubu öğrencilerinin işi iyice kolaylaşıyor. İlk çözdüğünüz test bu olduğu için (her zaman Türkçeden başlamayı öneririz) bunu tamamladığınızda 120 soruluk bir sınava 120 dakika ile giriyor rahatlığına erişirsiniz.
Peki, aynısı diğer dersler için de geçerli değil mi? Hayır değil. Çünkü matematikten çözemediğiniz sorular çıkacaktır. Fen ve sosyalden de eksik olduğunuzda çözemediğiniz sorular çıkacaktır. Ancak Türkçe konuştuğumuz dil, zaten çoğu soru anlam bilgisinden çıkmaktadır. Yapmanız gereken buna biraz dil bilgisi ekleyerek sınav öncesi bol miktarda test ve ders denemesi çözmektir. Bu demeleri süreli çözdükçe dikkatten kaçırıyorum dediğiniz hataların da azaldığını fark edeceksiniz.
Ygs hazırlık teknikleri açısından donanımlı olmanız için önünüzdeki sınavı tanımanız gerekir. Deneme sınavları her zaman yüzde yüz sonuç vermemesine rağmen size sınav öncesinde durumunuzu anlamak açısından bir öngörü vermek konusunda yeterlidir. Ygs soru dağılımına bakarak eksik gördüğünüz konuların üzerine eğilmeniz sizin bu sınavda başarılı olmanız için faydalı olacaktır. Ygs soru dağılımı yazısını bu amaçla paylaştık ve incelemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.
Burada anlatılan sınav hazırlık teknikleri ve ders çalışma metodolojisi temennilerden ibaret değildir. Weders.net editörleri sınav ve eğitim dünyasıyla her zaman iç içedir. Bizler kendimizi denemek amacıyla sıkça üniversite sınavlarına girmekte ve soru tiplerini yakından takip etmekteyiz. Size verdiğimiz ygs çalışma tekniklerini toplu halde uygularsanız kesinlikle fayda görürsünüz. Ancak aldığınız fayda sizin kendi kapasitenize, ders çalışma geçmişinize, temel bilgi düzeyinize göre değişecektir. Bunun için de sihirli bir formül aramak yerine var olan çalışma tekniklerini en iyi şekilde uygulamaya çalışmalısınız.
Etiketler:
Son Eklenenler
- Tarımla İlgili Meslekler
- Matematiği İyi Olmayanlar Hangi Mesleği Seçmeli?
- Antropoloji Nedir?
- Dünyanın Kaç Türlü Hareketi Vardır?
- Toplumsal Düzeni Sağlayan Kurallar Nelerdir?
- Cumhuriyet Yönetiminin Değerleri Nelerdir?
- İklim ve Hava Olayları Arasındaki Fark
- 1 Asal Sayı Mıdır?
- Homeostasi nedir?
- 2 ile Bölünebilme Kuralı