Ygs Ders Çalışma Programı

27.10.2015 - 10:41

ygs ders çalışma programı

Sayısalcı, sözelci, eşit ağırlıkçı ve dilci herkesin gireceği ortak sınav ygs sınavıdır. Bu sınavda başarılı olmak tabi ki üniversite hayali kuran herkes için çok önemlidir. Normalde ikinci bölümde çıkan alan sınavları daha fazla puan getirmesine rağmen sadece ygs’den tercih yapacak olan birçok öğrenci bulunması bu sınavın ehemmiyetini daha çok arttırmaktadır. Zaten istatistiksel olarak da bu sınava girenlerin sayısı ikinci sınava girenlerin sayısından daha fazladır. Ygs sınavından belli bir başarıyı yakalayamayanlar zaten baraj altı kalıp ikinci sınava girmeye hak kazanamıyorlar. Sınavın ne kadar ehemmiyetli olduğundan yeterince bahsettik. Zaten meseleyle alakası olan herkes bunun farkındadır. Ancak ygs ders çalışma programı konusunda herkes yeterince bilinçli değil. Özellikle ilk defa sınava girenler çok tecrübesizler. Sınavlar bittikten sonra yapılan hatalar anlaşılıyor ancak bu da çok geç olmuş oluyor. İyi bir ygs ders çalışma programı ile kötü tecrübeyi yaşamadan başarılı olmak ise mümkün. Sizin burada yapmanız gereken öncelikle sınavın mantığını, beklentisini kavramak. Ardından ise çalışma stratejinizi doğru ayarlamak.

Ygs için ders çalışma programı hazırlamadan önce şunu belirtmekte fayda var. Sadece ygs’den tercih yapacak adaylar ile asıl tercihini lys’de yapacak öğrencilerin durumu farklı. Asıl puanı getiren 2. bölümden tercih yapacak adaylar için ikinci sınav elbette daha fazla önem teşkil ediyor. Fakat adaylar ilk sınava daha fazla önem vermeye meyilli oluyorlar. Çünkü en büyük tehlike en yakın tehlikedir mantığı devreye giriyor. Aslında böyle düşünmek onların suçu değil. İlk sınavı kötü geçince ikinci sınava da doğru dürüst çalışamayacaklarından endişe ettikleri için bütün bir sene ygs’ye çalışıyorlar. Sonrasında bütün müfredatın sorulduğu lys için ise kısacık bir zamanları kalıyor. Programa başlamadan önce ygs ve lys sınavlarının mantığını ve farkını bir kez daha hatırlatmada fayda var. Bu hatırlatmanın ardından adayları alanlarına göre ayırıp onlar için en uygun programı sunabiliriz.

Ygs sınavı

  • Hız, dikkat ve tecrübe sınavıdır.
  • Zaman kısıdı vardır.
  • Süre yönetimi önemlidir.
  • Beklenmedik sorular moralinizi bozabilir.
  • Şans faktörü daha çok devreye girer.
  • Zeka ve kapasite daha çok etkilidir.
  • Mantığı kullanmak önemlidir.
  • Bilgili olmak avantaj sağlar.

Lys sınavı

  • Bilgi sınavıdır.
  • Zaman kısıdı nispi olarak daha azdır.
  • Soru tipi daha standarttır.
  • Çalıştığınızın karşılığını daha net alırsınız.
  • Şans faktörünün etkisi azalır.
  • Bilgi, tecrübe ve dikkat hepsi birden önemlidir.

Eğer Asıl Hedefiniz Lys İse

Asıl hedefi lys olan öğrenciler için ygs çalışma programı iki sınavı da kapsayıcı nitelikte olacaktır. Eğer sayısalcıysanız matematik ve fen derslerini ygs lys ayırmadan bütün olarak çalışmanız her zaman daha iyi sonuç verir. Çünkü bir dersin zor konularını bilmek size kolay konularda yardımcı olur. Sözelciyseniz de bu durumu Türkçe, tarih, coğrafya gibi dersler için düşünebilirsiniz. İki türlü de ygs sınavından önce bütün konuların bitmesi gerekmektedir. Ygs sonrasında zaten vakit var diye konu bırakmak hatadır. Şöyle düşünün, sayısalcısınız ve fiziği tamamen halledemediniz. Bunun sonucunda ygs’den soru kaçırdınız. O zaman sınavdan sonra lys için aynı konuyu çalışmak zorundasınız. Hatta diyelim ki çalıştınız ve iyi bir şekilde öğrendiniz. Bu sefer hayıflanma içinizi kemirmeye başlayacak. Şimdi bildiğim konuyu 2 ay bilseydim eğer soru kaçırmayacaktım diyeceksiniz. O yüzden ygs sonrasına konu bırakmamak her açıdan gereklidir.

Asıl Hedefiniz Ygs İse

Sınavda ygs’den tercih yapacaksanız veya asıl amacınız ygs’de başarılı olmaksa eğer, o zaman sırf ygs’ye yönelik bir ders çalışma programı uygulayabilirsiniz. Burada yapmanız gereken ygs’de çıkan dersleri parçalara bölüp tek tek mükemmelleştirinceye değin öğrenmek. 40 soruluk ders denemeleri çözmek sizin işinizi çok kolaylaştıracaktır. Özellikle art arda sürekli çözülen kitap denemelerinden her ders için birer tane edinip günde birer tane olarak çözdüğünüz taktirde ilerleme kaydetmemeniz için hiçbir neden yok. Bu tarz bir çalışma özellikle Türkçe testinde size doğrudan sonuçlar verecektir. Ygs türkçe’den full çekmek adlı yazıyı okumanız çok fayda sağlayacaktır. Tabi paralelinde konuları bitirmeniz gerekir. Bir de çözdüğünüz ders denemelerini süreli çözmeniz önemlidir. Sınavda heyecan gibi faktörlerin sizin yavaşlatması ihtimalini göze alıp daha kısa sürede çözmeniz gerekir. Sınavda kodlama da yapacaksınız ki bu her ders için ortalama 3 dakika alır. 2 dakika da güven payı bırakırsanız sizin 40 soruluk bir testi 35 dakika mantığıyla çözmeniz gerekir.

Ders çalışma programının genel mantığı bu şekilde olmalıdır. Sınava 2 ay kala konuları bitirip deneme çözme moduna girmeniz gerekir. Bütün konuları düzgünce bitirmek için saatleri belirlenmiş bir programa ihtiyacınız varsa günlük ders çalışma programına bakıp faydalanabilirsiniz.


Etiketler:
Yorumlar
Yorum Yap