Günde 150 200 Soru Yeterli Olur Mu? | Soru-cevap - Webders.net

Günde 150 200 Soru Yeterli Olur Mu?

icon_soru
Soru Şevval Ocal 13.11.2020 - 18:07

Merhaba, günde 150 bazen 200 soru çözüyorum ben mezunum geçen sene soru çözmek için çözüyodum ama bu sene soruları anlayarak ve çözüm çok kullanmayarak yapmaya çalışıyorum. Asla yavaş değil konu bitirmek de. Bu cuma denemelere başlıyorum benim sorum şu ki bu çözdüğüm 150 -200 soru arası yeterli olur mu daha fazla artırmalı mıyım? Bir de dersin başında çok kalamayan biriyim kaç saat çalışmam gerek? Teşekkür ederim iyi günler :)

icon_soru
Cevap 16.11.2020 - 11:46

Bazı dersler konu anlatımı önemliyken bazı derslerde sorular da önemlidir. Örneğin biyoloji dersinde konuyu detaylı çalışmak ön plandayken geometri dersi daha çok soru çözülerek öğrenilir. Bu nedenle her ders için bu durum birbirinden farklılık gösterir.

Günde 150 - 200 soru yeterli olur mu sorusuna ise şöyle cevap verelim. Uzun vade devam ederseniz bu yeterli olur. Ancak bahsettiğimiz durum hiçbir gün aksatmamaktır. Yani haftasonu ya da bayram olması fark etmez. Her gün 200 ortalamayı tutturmayı hedeflemeniz gerekir. Burada istikrar çok önemlidir.

Soru Sayısı Garantili Bir Yöntem Midir?

Soru çözmek bir konunun pekişmesi için önemlidir. Ayrıca soru çözmek hem tekrar etmek hem de sınav için antrenman manasına gelir. Bütün bu faydaları nedeniyle çözülen soru sayısı ders çalışmada bir kıstas haline gelmiştir.

Ancak şunu belirtelim ki aslında böyle net bir kıstas bulunmuyor. Günde 200 soru size katkı sağlar ama başarı garantisi vermez. Çünkü soruları hangi konulardan çözdüğünüz ya da öğrenerek mi yoksa deneyerek mi çözdüğünüz gibi faktörler devreye giriyor.

Ayrıca yanlış çıkan soruların üzerinden detaylı bir şekilde geçiliyor mu geçilmiyor mu? Kısacası böyle çok değişken bulunmaktadır.

Başarıyı sağlayan sistem konunun iyi öğrenilmesi ve konuyla ilgili farklı türde bol miktarda soru çözülmesidir. En önemli şey konunun iyi anlaşılması ve belli aralıklarla tekrar edilmesidir.

Dersin Başında Uzun Süre Oturabilmek

Hiçbir başarı tesadüf olmadığı gibi bedelsiz de değildir. Dolayısıyla başarılı olmak için fedakarlık yapmak gerekir. Dersin başından sık kalkarsanız derste istenilen verimi elde edemezsiniz.

Dersin başında kalmak ve bol miktarda çalışmak biraz da sizin iradenize kalmış bir durum aslında. Ancak yine de yapılacak birkaç şey bulunuyor.

Ders sırasında dikkatinizi dağıtan ana etmenlerden biri telefondur. Uçak modu kullanın. Telefonu da diğer odada bırakın. Dikkatinizi toplamak için yalnız kaldığınız sessiz bir çalışma ortam tercih edin.

Ders çalışırken kronometre kullanın. 1 saatlik çalışma etütleri bitmeden dersten asla kalkmamaya karar verin. 1 saatin sonunda ara verebilirsiniz.

Günde kaç saat çalışmanız gerektiği de yine soru sayısı gibi tartışmalı bir konudur. Burada ders çalışma verimi çok önemlidir. Ancak ille de bir sayı istiyorsanız bizce okul olan günlerde 4 saat ve okul olmayan günlerde 8 saat çalışmak iyi bir çalışmadır.