Bir Sayısalcının Sınav Hazırlık Programı
Bir sayısalcının yükü sınava hazırlık sürecinde oldukça ağırdır. Bu nedenle doğru stratejiyi izlemek başarı için çok önemlidir. Dersleri çalışma sırası bu stratejinin olmazsa olmazıdır. Sırasıyla hangi dersleri çalışacağınız çok önemlidir. Özellikle sayısal öğrencileri için matematik 1 testi hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle sınava hazırlık sürecinde ilk halledilmesi gereken ders odur. Matematik 1’i öncelikle halletmenin çeşitli avantajları vardır. İlk olarak birinci sınavda matematik 1’in puan katkısı oldukça yüksek olduğu için size moral olarak sınava hazırlık sürecinde avantaj sağlayacaktır. Ayrıca matematik 1 testi süre açısından insanı oldukça zora sokan bir testtir. 160 dakikalık sınavda çoğu öğrencinin 55 – 60 dakikası bu teste gitmektedir. Eğer bu dersi erkenden hallederseniz zamanla hızlanacaksınız. 40 – 45 dakika arası bu testi olabildiğince yüksek bir netle sonuçlandırabilirseniz sınavın kaderi sizin lehinize değişmiş olur. Zaten sınavda matematik 1 testinden başarılı olan öğrencilerin genel olarak daha başarılı olduğunu dikkat ederseniz görürsünüz. Ayrıca matematik 1 bilmeden fiziği tam yapamazsınız. Bir de türev, integral gibi konuları çalışırken temel fonksiyon ve işlem bilgisine sahip olmalısınız. Bu ve bunun gibi birçok nedenden dolayı kesinlikle şunu söyleyebiliriz ilk önce matematik 1.
Bir sayısalcının sınav hazırlık programı olabildiğince basit ve düz olmalıdır. Çok karmakarışık programlar zaten zor olan sınav maratonunu daha zor hale getirebilir. Bu nedenle dersleri belli bir sırayla takip etmek gerekir. Bunun için yapmanız gereken bazı temel adımlar vardır. Öncelikle sınavda sorumlu olduğunuz bütün dersleri altlarında konu başlıklarıyla liste şeklinde güzelce temiz bir kâğıda yazın. Bu kâğıt ders çalışma masanızın karşısında dursun. O liste size neyi halledip neyi halledemediğiniz daha açık gösterecektir. Sınava hazırlık sürecinde hangi konulardan sorumlu olduğunu bilmeyen bir öğrenci ders çalışma işini profesyonelce yürütemez. O nedenle konu listesi mutlaka gözünüzün önünde olmalıdır. Kendinizi motive etmek için bir defa bitirdiğiniz konunun yanına bir tik koyabilirsiniz. Böylece psikolojik olarak tik konmamış dersin kalmamasını istemediğiniz için bütün konuları bitirme eğilimini daha çok göstereceksiniz.
Etkili bir sınav çalışma programı üzerinde iyi çalışılmış olmalıdır. Ancak şunu da kaçırmamak gerekir ki plan yapmaktan bazen planları gerçekleştirecek zaman bulamayız. Bu nedenle programı çok fazla kafaya takmak yerine bir yerden basit bir mantıkla başlamakta fayda var. Etkili bir sınav hazırlık programında olması gereken birçok madde var. Ancak hepsini tek seferde ele almak zor olduğundan ilk etapta yapmamız gerekenleri liste halinde şöyle belirleyebiliriz:
- İlk önce matematik 1
- Ders çalışmaya gün arası vermemek çok önemli
- Ders çalışma periyotları 1 saatten kısa olmamalı
- Türkçe testini asla hafife almayın
- Eksik konu kalmayana kadar konu çalışmasına önem verin
- Soru bankası yerine öncelikle konu anlatımlı kitapları tercih edin
Etiketler:
Son Eklenenler
- Tarımla İlgili Meslekler
- Matematiği İyi Olmayanlar Hangi Mesleği Seçmeli?
- Antropoloji Nedir?
- Dünyanın Kaç Türlü Hareketi Vardır?
- Toplumsal Düzeni Sağlayan Kurallar Nelerdir?
- Cumhuriyet Yönetiminin Değerleri Nelerdir?
- İklim ve Hava Olayları Arasındaki Fark
- 1 Asal Sayı Mıdır?
- Homeostasi nedir?
- 2 ile Bölünebilme Kuralı