Mühendislik Kazanmak İçin Ders Çalışma Programı

14.09.2017 - 10:55

Mühendislik sayısal öğrencilerinin en çok tercih ettiği alanların başında geliyor. İnşaat mühendisliği, endüstri mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, makine mühendisliği ve diğer bütün mühendislik alanlarını tercih etmek isteyen öğrencilerin bu alanlara yetecek kadar puan yapması gerekiyor.

Bu nedenle mühendislik kazanmak için ders çalışma programı bir ihtiyaç olarak önümüzde kalıyor. Mühendis olmak için ne kadar çalışmalıyım veya mühendislik kazanmak için ne gerekir gibi soruları öğrenciler çok sık soruyor.

mühendislik kazanmak için ders çalışma programı

Aslına bakarsanız bütün ders çalışma programları ortak şeyler söyler. Bunlar düzenlik çalışma, bol soru çözme, bol tekrar yapma gibi ana maddelerde toplanır. Burada yapacağınız tek şey mühendislik için önemli olan dersleri biraz daha ön plana çıkarmak olmalıdır.

Mühendis Olmak İçin Kaç Net Gereklidir?

Bu soru mühendis olmak isteyenlerin çok sık sorduğu bir soru. Ancak şöyle bir durum var ki, çok fazla üniversite ve bu üniversitelerin çoğunda mühendislik fakültelerinin olması alanı çok genişletiyor.

Yani mühendisliğin puan aralığı çok geniş. İlk 1000’e girip de mühendis olan da var. İlk 100000’e girip mühendis olan da var. İhtiyacınız olan net sayısı tercih etmek istediğiniz alana göre değişir.

İyi bir mühendis olmak için iyi üniversitelerin mühendisliklerinde okumamız gerekir. Bu sadece okulun ismini iş hayatında kullanmak için değildir. Bundan daha önemli olanı alınan mühendislik eğitimiyle iş hayatına hazır olabilmektedir. Burada da üniversiteler arasındaki fark oldukça açılıyor.

Fark sadece üniversiteler arasında değil, aynı zamanda bir üniversitenin bir bölümü çok iyiyken diğer bölümü vasat da olabiliyor. Dolayısıyla tercihlerin doğrudan nokta atışı bölüm + üniversite şeklinde yapılması gerekiyor.

Şurada hepimiz ortaklaşıyoruz ki iyi bir mühendis olmak için üniversite sınavında iyi bir sıralamaya yani yüksek netlere ihtiyacımız var.

Mühendislik Ders Çalışma Programı

Mühendislik için ders çalışma programını bütün mühendislikler için ortak olarak sunabiliriz. Çünkü bütün mühendislik alanları aynı puan türüne göre öğrenci almaktadır.

Aşağıdaki tablo mühendislik kazanmak isteyen öğrencilerin temel ihtiyaçları esas alınarak hazırlanmaya çalışılmıştır.

Ders Haftalık çalışma saati
Türkçe 2
Matematik 8
Geometri 5
Fizik 5
Kimya 4
Biyoloji 3
Sosyal bilgiler dersleri 3

Tablodan da anlaşılacağı gibi matematik, geometri, fizik ve kimya dersleri ön plana çıkmaktadır. Bu derslerin sayısal öğrencileri için puan getirisi yüksektir. Esasen mühendislik okurken de bu dersleri çok sık kullanılırız. Yani bu alanda temelimiz iyi olursa eğitim hayatımız da daha başarılı olur.

Programda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Programda sayısal derslere daha çok ağırlık verilmiştir. Sayısal derslerin üniversite giriş sınavlarında mühendislik için daha önemli olması daha fazla çalışma yükü gerektirir. Türkçe üniversite sınavında her puan türünde etkili olduğu için haftalık 2 saatimizi alacaktır. Üç tane sosyal dersine 3 saat ayırdık. Bunu eksik olan dersinize ağırlık vererek ayarlayabilirsiniz.

Haftada 3 saat sosyal, 2 saat Türkçe çalışmak yetmez diyenler olacaktır. Programda haftada 30 saat ders çalışma vardır. Bu da günde en az 4 saat demektir. Program uzun soluklu bir programdır. Uzun vadede sonuç alırsınız.

Bütün dersleri beraber çalışmak derslerden sıkılmamanızı da sağlar. Ancak haftada 2 saat Türkçe çalışırsam ben bir önceki hafta çalıştığımı da unuturum diyorsanız çalışmayı ders ders de uygulayabilirsiniz. Bu durumda yukarıdaki oranlara yakın oranları kendiniz oluşturmalısınız. Haftalık ders programı arayan insanlar genellikle bütün derslere çalışmayı tercih ettiği için böyle bir program sunduk.

Bir dersi tamamen hallettiğinizi düşünürseniz o ders yerine eksik kaldığınızı çalışabilirsiniz. Bu durumda bu çalışma saatlerini de diğer derslere ayıracaksınız. Sınava doğru 30 saati 35, 40 saate çekebilmek de size kalmıştır.


Etiketler:
  • program    
  • Yorumlar
    Yorum Yap