Tıp Kazanmak İçin Günde Ne Kadar Çalışmalıyım? | Soru-cevap - Webders.net

Tıp Kazanmak İçin Günde Ne Kadar Çalışmalıyım?

icon_soru
Soru Sidem Demir 13.08.2017 - 17:59

Merhaba, ben bu yıl mezun oldum sınava girdim ama istediğim sonucu elde edemedim. Şu an tıp fakültesi kazanmak için çok gerideyim ama 10 ay gibi bir sürem var ve toparlayabileceğimi düşünüyorum. Türkçe ve Fen testlerinden ful çekmek istiyorum, Matematikte problem çözme becerim yok sizce bu konularda neler yapabilirim? Günde ne kadar çalışmalıyım? Ful çekmek için ne kadar kaynak bitirmeliyim?

icon_soru
Cevap 20.08.2017 - 20:06

Merhabalar. Tıp fakültesi isteyen öğrencilerden çok soru almaktayız. Bu öğrencilere verdiğimiz yanıtın bir benzerini size vereceğiz. Ama öncelikle daha önce hazırladığımız ve birçok öğrencinin faydalandığı şu yazılara göz atmanızı öneririz.

Tıp kazanmak için ders çalışma programı

Tıp kazanmak için kaç net gerekir

Tıp istiyorum nasıl çalışmalıyım

Tıp kazanmak için kaç saat ve ne kadar çalışmalıyım

Bu yazılardan da öğreneceğiniz gibi tıp isteyen bir öğrencinin bir dersi az bilme gibi bir lüksü yoktur. Eğer hedefiniz daha düşük olsaydı. Bir dersten net olarak kaybınızın olması çok sorun olmayabilirdi. Ancak tıp kazanmak istiyorsanız bütün dersleri ful çekecek düzeyde bilmeniz gerekiyor. Türkçe ve fen derslerinden ful çekme konusunda kararlı olmanız güzel bir şey.

Daha önce ygs Türkçe'den ful çekmek adlı yazıda bununla ilgili bazı tavsiyelerde bulunmuştuk. Bu da sizin için yararlı olacaktır.

Söylediğimiz gibi size benzer sorunları olan arkadaşlara bu çerçevede tavsiyelerde bulunduk.

Şimdi daha özel olarak sizin sorunuza dönelim.

Matematik ve diğer dersler ilgi ve zaman ayırmayı gerekir. Birkaç problem sorusu çözemedim diye ben bu konuda beceriksizim diye bırakmak doğru olmaz. Çözemediğiniz soruları bir arkadaşınıza veya öğretmeninize çözdürüp anlamanız gerekmektedir.

Günde ne kadar çalışmalıyım veya kaç soru çözersem kazanırım türü sorulara net bir cevap vermek pek mümkün olmuyor. Çünkü ders çalışma geçmişiniz, bilgi düzeyiniz, çalışma veriminiz ve yeteneğiniz gibi birçok faktör bunda rol oynamaktadır. Sizin yapacağınız hedefinize odaklanıp yapabileceğinizin en iyisini yapmaktadır. Bütün konulara eksiksiz çalışmaya özen gösterin.