Tm Öğrencisi İçin İlk 10000 | Soru-cevap - Webders.net

Tm Öğrencisi İçin İlk 10000

icon_soru
Soru Melek Senem 11.09.2017 - 15:30

Ben tm öğrencisiyim hedefim 10.000 ve psikoloji istiyorum fakat ne kadar fen çalışmalıyım? 10.000 için gerekli adımlar nelerdir?

icon_soru
Cevap 13.09.2017 - 16:17

İlk on bine girmek için gerekli adımları sizinle paylaşalım.

Öncelikte Tm öğrenci olduğunuza göre Türkçe ve matematik 1 testlerininizin çok iyi olması gerekir. Fen testi çözmediğinizi veya az net yaptığınızı düşünürsek sosyal testi de önemlidir. Bu nedenle Türkçe matematik ve sosyal testlerinden asla 30'un altında yapmamanız gerekiyor. Bu netler 30 netin üstündeyse ve sınavı da erken bitiriyorsanız birkaç soru fen çözmek size avantaj sağlayabilir.

Ancak birçok eşit ağırlık öğrencisinin düştüğü hataya düşmeyin. Eğer matematikten 20 net civarında yapıyorsanız fene vakit ayırmanız anlamsız olacaktır. Önce Türkçe, matematik ve sosyal teslerini 35 - 40 aralığına çekmeye çalışın.

Bunun ardından ilk on bin için LYS kısmına da yüklenmeniz gerekir. Eşit ağırlık öğrencileri genellikte mat-2 testinde kayıp yaşarlar. Mat-2 testiniz iyi olursa rakiplerinize fark atarsınız. Bu nedenle son ayı beklemeden mutlaka matematik 2 testine de düzenli bir şekilde çalışmalısınız.

Edebiyat testi için de zaten ezber son ay çalışırım demeyin. Başarı bu şekilde gelmez. Bunun yerine zamana yayarak, detaylı çalışarak ve çok soru çözerek edebiyat ve coğrafyanızı geliştirin.

Bu tavsiyeler bir tm öğrencisinin başarılı olması için yeterlidir.